Σταύρος Τομπρής

Σταύρος Τομπρής MD, PhD, DDS

Στοματικός και Γναθοπροσωπικός Χειρουργός

Ο Δρ. Σταύρος Τομπρής MD, PhD, DDS είναι Στοματικός και Γναθοπροσωπικός  Χειρουργός. 

Αποφοίτησε από τη Ιατρική Σχολή  του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου  και από την  Οδοντιατρική Σχολή του  Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου. 

Είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος της Ιατρικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου.

Είναι επίσης απόφοιτος της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ).   

Ολοκλήρωσε την ειδικότητά του στο Πανεπιστήμιο TUFTS  της Βοστώνης στις ΗΠΑ.

Ταυτόχρονα ήταν Χειρουργικός Σύμβουλος στην Κλινική των Αγγειακών Δυσπλασιών στο Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης, της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του HARVARD (Διευθυντής – Καθηγητής ο Prof. Martin C. Mihm).  

Με τον Prof. Milton Waner εκπαιδεύτηκε στο Νοσοκομείο Παίδων του Αρκάνσας, στον αντικείμενο των αιμαγγειωμάτων και των αγγειακών δυσπλασιών.

Υπηρέτησε ως Διευθυντής στο Τμήμα Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών.  

Σήμερα είναι Διευθυντής της Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής Κλινικής στην Ευρωκλινική Αθηνών.

Η αντιμετώπιση των αιμαγγειωμάτων και των αγγειακών δυσπλασιών του προσώπου, καθώς και οι καλοήθεις και κακοήθεις παθήσεις του προσώπου και του τραχήλου, αποτελούν το πεδίο του επιστημονικού του ενδιαφέροντος.  

Το 2019 του απονεμήθηκε το βραβείο “ Ιατρός της Χρονιάς” από το Ίδρυμα Αγγειακών Δυσπλασιών των Ηνωμένων Πολιτειών, ως αναγνώριση της πολυετούς συμβολής του στην έρευνα, την διάγνωση και την θεραπεία των παθήσεων αυτών. Ήταν η πρώτη φορά στην 25ετή ιστορία του Αμερικανικού Ιδρύματος που το βραβείο αυτό δόθηκε σε Ιατρό που δραστηριοποιείται εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών. 

Την ίδια χρονιά, αναγορεύτηκε ως Eπισκέπτης Καθηγητής (Visiting Professor) στο Νοσοκομείο “Henan Provincial People’s Hospital” της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, ως επιστήμονας με ευρεία διεθνή αναγνώριση στον τομέα των αγγειακών δυσπλασιών.

Είναι διευθυντής της ομάδας Vascular Birthmark Foundation International Team, η οποία απαρτίζεται από εξειδικευμένους Ιατρούς των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρώπης και προσφέρει ανιδιοτελώς εκπαίδευση σε Ιατρούς, αλλά και θεραπεία σε ασθενείς με αγγειακές ανωμαλίες, σε διάφορες χώρες του κόσμου. 

Επίσης είναι ο Ιατρικός Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Ιδρύματος Αγγειακών Δυσπλασιών (VBF-Europe).  

Ο Δρ. Τομπρής έχει κάνει επιστημονικές παρουσιάσεις σχετικά με τις αγγειακές ανωμαλίες και την εξειδικευμένη χειρουργική του προσώπου σε πολλά ελληνικά και διεθνή συνέδρια, ως προσκεκλημένος ομιλητής.  

Έχει επίσης συμβάλει στην οργάνωση και λειτουργία κλινικών αγγειακών δυσπλασιών σε διάφορες χώρες.