Χαιρετισμός Προέδρου ΕΕΣΓΠΧ

Αγαπητές/οί συνάδελφοι, φίλες και φίλοι,

Τρία χρόνια μετά το προηγούμενο Πανελλήνιο Συνέδριο, ήρθε η ώρα η κοινότητά μας να παρουσιάσει το αξιοσημείωτο επιστημονικό της έργο, με το οποίο συμβάλλει καθοριστικά στην ορθή παροχή υπηρεσιών υγείας στους Έλληνες πολίτες, τόσο δημόσια όσο και ιδιωτικά. Η ειδικότητά μας σφριγηλή όσο ποτέ, με επίσημη παρουσία 30 και πλέον ετών στο χώρο της υγείας, διαθέτει σήμερα τη σημαντική πλέον εμπειρία των παλαιοτέρων και το δυναμισμό των νέων συναδέλφων, οι οποίοι παρά τις δυσκολίες πυκνώνουν τις γραμμές μας και αποτελούν το εχέγγυο για την αναμενόμενη λαμπρή πορεία της ειδικότητας στο μέλλον.

Η συγκυρία της πανδημίας, μας αναγκάζει το 30ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Εταιρείας μας να διεξαχθεί ως ένα ψηφιακό-διαδικτυακό συνέδριο. Εύχομαι και ελπίζω από το πρωτόγνωρο αυτό γεγονός αυτό να προκύψουν νέες θετικές εμπειρίες, πρακτικές και δεξιότητες.

Ο Πρόεδρος και τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής, αποτελούν εκλεκτά στελέχη της Εταιρείας μας, των οποίων η επιστημονική κατάρτιση, ο δυναμισμός και η σκληρή δουλειά, εγγυώνται ένα υψηλού επιστημονικού επιπέδου και κύρους συνέδριο. Θα ήθελα, από το βήμα αυτό, να τους εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες και να ευχηθώ κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο τους. Η Εταιρεία μας, από την πλευρά της, με αίσθημα ευθύνης, θα προσπαθήσει για άλλη μια φορά να προσφέρει στην ουσιαστική επιμόρφωση ιατρών και οδοντιάτρων.

Με ιδιαίτερη λοιπόν χαρά και ικανοποίηση και με τη βεβαιότητα ότι το εξαιρετικό επιστημονικό πρόγραμμα θα ανταποκριθεί πλήρως στις σύγχρονες αυξημένες επιστημονικές απαιτήσεις, εκ μέρους και του ΔΣ της ΕΕΣΓΠΧ, καλώ όλους τους συναδέλφους σε ένα δημιουργικό, ευχάριστο, ενδιαφέρον και εποικοδομητικό συνέδριο. Καλή διαδικτυακή αντάμωση!

Με θερμούς συναδελφικούς χαιρετισμούς,
Γ. Ράλλης

Πρόεδρος ΕΕΣΓΠΧ


 

Χαιρετισμός Προέδρου Οργανωτικής Επιτροπής HAOMS2021

Αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι.

Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή η ανάθεση της προεδρίας της Οργανωτικής Επιτροπής του 30ου Πανελληνίου Συνεδρίου Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής του 2021, κατόπιν ομόφωνης απόφασης από το ΔΣ της Εταιρείας μας.

Θα ήθελα να διαβεβαιώσω τον καθένα από εσάς ότι η Οργανωτική Επιτροπή εργάζεται με αφοσίωση και θέληση, ούτως ώστε το Συνέδριο αυτό να αναδείξει τα επιστημονικά επιτεύγματα, αλλά και τον καθημερινό αγώνα του Πανεπιστημιακού, του Νοσοκομειακού, του Ελεύθερου Επαγγελματία συναδέλφου για την προαγωγή και καθιέρωση του φάσματος της ειδικότητας μας στον χώρο της Ιατρικής και της Οδοντιατρικής επιστήμης.

Για πρώτη φορά και με βάση τις συνθήκες που διαμορφώθηκαν παγκοσμίως λόγω της υγειονομικής κρίσης, το συνέδριο μας θα διεξαχθεί διαδικτυακά.

Είναι αναμενόμενο ότι η μορφή αυτή ενός συνεδρίου παρουσιάζει προκλήσεις και δυσκολίες.

Θεωρώ ότι καταφέραμε να μετατρέψουμε τις δυσκολίες σε ευκαιρίες.

Τα επιστημονικό πρόγραμμα, που αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της επιτυχίας κάθε επιστημονικού συνεδρίου, διαμορφώθηκε με διακεκριμένους ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με πλούσια θεματολογία που καλύπτει το συνολικό φάσμα της ειδικότητας.

Όλες οι σύγχρονες εξελίξεις, τα επιστημονικά επιτεύγματα αλλά και οι καθημερινοί προβληματισμοί στην άσκηση του έργου μας θα παρουσιαστούν και θα αναλυθούν από διαπρεπείς συναδέλφους, οι οποίοι θα ήταν δύσκολο να παρευρεθούν όλοι μαζί σε ένα συνέδριο με φυσική παρουσία.

Στο συνέδριο λαμβάνουν το βήμα νέοι συνάδελφοι που αντανακλούν τον δυναμισμό της νέας γενιάς, αλλά και έμπειροι καταξιωμένοι ομιλητές που μεταφέρουν πολυετή εμπειρία και γνώση.

Νοσοκομειακοί Ιατροί από Ιδρύματα της Περιφέρειας, αλλά και από τα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας μας.

Πανεπιστημιακοί Καθηγητές, αλλά και Ελεύθεροι Επαγγελματίες.

Έλληνες που διαπρέπουν στο εξωτερικό, αλλά και ευρέως αναγνωρισμένοι ξένοι ομιλητές.

Ιατροί και Οδοντίατροι άλλων ειδικοτήτων, αλλά και μη υγειονομικοί επιστήμονες.

Η διαδικτυακή μετάδοση δίνει την δυνατότητα σε όλους να παρακολουθήσουν την εκτενή θεματολογία του επιστημονικού προγράμματος χωρίς να χρειαστεί να μετακινηθούν.

Στο ψηφιακό περιβάλλον του συνεδρίου παρέχονται όλες οι πληροφορίες για νέα υλικά, προϊόντα και τεχνολογικές εφαρμογές, καθώς επίσης και η δυνατότητα επικοινωνίας με τους αντιπροσώπους των εταιρειών, όπως θα γινόταν σε κάθε συνέδριο με φυσική παρουσία.

Συνάδελφοι και φίλοι

Είμαστε η πλέον μακροχρόνια ειδικότητα σε εκπαίδευση και οι πλέον επιστημονικά καταρτισμένοι στις παθήσεις που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε.

Η ειδικότητα μας έχει το προνόμιο να ασκείται τόσο σε Νοσοκομειακό, όσο και σε περιβάλλον Ιατρείου.

Έχει επίσης την δυνατότητα να συνεργάζεται τόσο με την Ιατρική όσο και με την Οδοντιατρική κοινότητα, των οποίων αποτελούμε αναπόσπαστα μέλη.

Το Πανελλήνιο Συνέδριο δεν είναι μόνο ο καθρέπτης του επιστημονικού μας επιπέδου.

Είναι και ο δείκτης της συλλογικής διάθεσης για την εδραίωση και ανάπτυξη της ειδικότητάς μας.

Είναι η δυνατότητα να επικοινωνήσουμε το καλύτερο υλικό μας, τόσο στους συναδέλφους μας στα Πανεπιστήμια, τα Δημόσια και Ιδιωτικά Νοσοκομεία, στα Ιατρεία, όσο και στις άλλες Ειδικότητες.

Είναι η ευκαιρία να ενδυναμώσουμε περαιτέρω την θέση της Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής στην επιστημονική κοινότητα.

Είναι η προσδοκία να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία τις προκλήσεις και τις αντιξοότητες.

Με τις σκέψεις αυτές, καλώ την κάθε μία και τον κάθε ένα από εσάς, σε ένα επιστημονικό διαδικτυακό ταξίδι στις 22, 23 και 24 Ιανουαρίου 2021, έχοντας την πεποίθηση ότι όλοι θα αποκομίσουμε περισσότερη γνώση, φαντασία, κατανόηση, αντίληψη και αποτελεσματικότητα, στην άσκηση της επιστήμης στην οποία αφιερώσαμε τη ζωή μας.

Ο συνάδελφος σας

Σταύρος Τομπρής MD, PhD, DDS
Στοματικός και Γναθοπροσωπικός Χειρουργός

Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής
Του 30ου Πανελληνίου Συνεδρίου της Ελληνικής Εταιρίας Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής

SILVER SPONSORS