Οδηγίες για τους ομιλητές

Αρχικά είστε συνδεδεμένοι στο Site μεταφερθείτε στην σελίδα Live Conference. Στη συνέχεια θα μπορείτε να επισκευτείτε το δωμάτιο δοκιμών Test Room.

Oδηγίες λειτουργίας του zoom

Zoom Controls
Όταν συνδεθούμε στην σελίδα του δοκιμαστικού δωματίου, αρχικά θα δείτε την παρακάτω εικόνα.

Αρχικά κάνουμε κλικ στο Join Audio by Computer.

Στο περιβάλλον του zoom όλα τα κουμπιά ελέγχου βρίσκονται στο κάτω μέρος του παραθύρου μας.

Ξεκινώντας από αριστερά προς τα δεξιά τα κουμπιά που θα χρειαστεί να γνωρίζετε είναι:


1. Audio
Εδώ αρχικά πρέπει να κάνετε κλικ όταν σας δώσει τον λόγο ο Διαχειριστής (Moderator) του δωματίου ώστε να ενεργοποιήσετε το μικρόφωνο σας.

ΠΡΟΣΟΧΗ
Ο Browser σας θα ζητήσει άδεια για την χρήση του μικροφώνου. Αν σας εμφανιστεί το παρακάτω μήνυμα θα πρέπει να πατήσετε το Allow.

2. Video
Εδώ κάνουμε κλικ για να ενεργοποιήσουμε την κάμερα. Όταν το ενεργοποιήσουμε επάνω δεξιά θα εμφανιστεί αυτό που βλέπει η κάμερα σας. Τα 3 κουμπιά στο επάνω μέρος του του μικρού παράθυρου είναι για το μέγεθος του και μόνο. Μπορείτε να επιλέξετε αυτό που σας βολεύει.

Η εικόνα που βλέπουν όσοι παρακολουθούν είναι του ανθρώπου που ομιλεί την συγκεκριμένη στιγμή. Εφόσον οι μόνοι που θα έχουν ανοιχτό μικρόφωνο και κάμερα κατά την παρουσίαση είναι οι ομιλητές και οι moderators αυτοί θα είναι οι μοναδικοί που θα εμφανίζονται κατά την παρουσίαση.

3. Participants
Ανοίγει το παράθυρο στα δεξιά του zoom. Εκεί μπορείτε να δείτε τα ονόματα των συμμετεχόντων και το αν έχουν δυνατότητα να μιλάνε ή αν έχουν ανοιχτή την κάμερα τους.

Για να κλείσουμε το παράθυρο αυτό πρέπει να κάνουμε κλικ στο κάτω βελάκι και στο μενού που θα ανοίξει πατάμε το close.

4. Share Screen
Το Share Screen είναι το κουμπί που ουσιαστικά θα ενεργοποιήσει τον διαμοιρασμό της οθόνης σας για να βλέπουν οι συμμετέχοντες την παρουσίαση σας. Όταν το ενεργοποιήσετε θα εμφανιστεί ένα παράθυρο διαλόγου όπου θα πρέπει να επιλέξετε την οθόνη που θα μοιράσετε. Αν έχετε 2 οθόνες θα πρέπει να επιλεχθεί η επιθυμητή από εσάς για την παρουσίαση σας.

Όταν ενεργοποιηθεί το Share Screen θα πρέπει να εμφανιστεί στο επάνω μέρος ένα πράσινο πλαίσιο το οποίο σας ενημερώνει ότι μοιράζεστε την οθόνη σας.

Αφού ολοκληρώσετε την παρουσίαση σας πρέπει να το απενεργοποιήσετε το κουμπί αυτό.

5. Chat
Όπως το Participants ανοίγει ένα παράθυρο πάλι από δεξιά από όπου θα μπορούν οι συμμετέχοντες να επικοινωνούν μαζί με εσάς και τους διαχειριστές (Moderators). Καθώς οι Participants δεν θα έχουν ανοιχτό μικρόφωνο η μόνη επικοινωνία σας με αυτούς θα μπορεί να είναι μέσω του chat.

Είναι σημαντικό να το παρακολουθείτε εσείς και ο διαχειριστής γιατί μπορεί πχ. Να μην ακούγεστε καλά ή κάτι να μην φαίνεται σωστά.
Το παράθυρο κλείνει με τον ίδιο τρόπο με το Participants.

SILVER SPONSORS