Καλωσήρθατε στη σελίδα οδηγιών για τους ομιλητές του συνεδρίου.

1. Εγγραφή

Για να συνδεθείτε στην ιστοσελίδα του συνεδρίου θα πρέπει πρώτα να εγγραφείτε. Για το σκοπό αυτό διατίθεται ειδική φόρμα εγγραφής ομιλητών στη διεύθυνση https://www.haoms2021.org/special-registration/.

Αν πραγματοποιήσατε ήδη εγγραφή από την φόρμα των συνέδρων δεν χρειάζεται να εγγραφείτε ξανά.

Αφού ολοκληρώσετε την εγγραφή σας, τα στοιχεία θα ελεγχθούν από τους διαχειριστές και εντός ολίγων ωρών θα αναβαθμιστείτε σε ρόλο ομιλητή και θα έχετε ελεύθερη πρόσβαση στις αίθουσες του συνεδρίου.

Η διαδικασία της έγκρισης δεν είναι αυτόματη, οπότε παρακαλούμε μην περιμένετε να την ολοκληρώσετε την τελευταία στιγμή. Οι χρόνοι των ομιλιών θα τηρηθούν αυστηρά και οποιαδήποτε καθυστέρηση θα μειώσει τον χρόνο που θα έχετε στη διάθεσή σας.

2. Σύνδεση

Κατά την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα πιθανώς να σας ζητηθεί να συνδεθείτε χρησιμοποιώντας το όνομα χρήστη (email) και τον κωδικό (password) που επιλέξατε κατά την εγγραφή σας. Για να συνδεθείτε πατήστε το κουμπί Login στο μενού. Αν αντιμετωπίζετε πρόβλημα με τη σύνδεσή σας παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά στο 213 040 6399 ή μέσω email στο [email protected].

3. ΟΔΗΓΙΕΣ ΟΜΙΛΗΤΗ – ΠΡΙΝ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΔΟΚΙΜΗ ΣΤΟ HAOMS

 • Χρησιμοποιήστε την ίδια συσκευή για την πρόβα και τη ζωντανή μετάδοση.
 • H συσκευή σας πρέπει να είναι ηλεκτρονικός υπολογιστής (όχι tablet ή κινητό) και ο browser πρέπει να είναι Chrome. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε Mozilla Firefox αλλά προτείνουμε τον chrome για την ευκολία σύνδεσης.

  ΠΡΟΣΟΧΗ: ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ SAFARI ΚΑΘΩΣ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟΥ.
 • Ο υπολογιστής σας πρέπει να έχει κατασκευαστεί μετά το 2010 και να διαθέτει λογισμικό Windows 10. Επίσης προτείνουμε να είναι συνδεδεμένος στο internet με καλώδιο και όχι με WiFi.
 • Προτείνουμε να φοράτε πάντα ακουστικά για να αποφύγετε feedback στον ήχο. Αν έχετε, ή ακουστικά hands-free όπως αυτά του κινητού σας, καθώς το μικρόφωνό τους θα δώσει καλύτερο ήχο από αυτό του υπολογιστή.
 • Πριν συνδεθείτε, πραγματοποιήστε ένα speed test ώστε να γνωρίζετε τις ταχύτητες download και upload στο https://www.speedtest.net/

  Πατήστε το GO και στην συνέχεια καταγράψτε τα αποτελέσματα DOWNLOAD και UPLOAD. Σημειώστε ότι συνδέσεις που είναι κάτω των 10 Mbs DOWNLOAD και 1 Mbs UPLOAD ενδεχομένως να είναι πολύ αργές και θα πρέπει να αναζητήσετε άλλη σύνδεση για να πραγματοποιήσετε την ομιλία σας.
 • Φροντίστε την ώρα της πρόβας και της ομιλίας σας θα πρέπει να μην έχετε ανοιχτά άλλα παράθυρα, να μην κατεβάζετε αρχεία από τον υπολογιστή σας ή από άλλους υπολογιστές που είναι στο ίδιο δίκτυο.
 • ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Αν χρησιμοποιείτε APPLE πρέπει να ανοίξετε τις ιδιότητες (System Preferences), να πατήσετε το Security & Privacy.

Στη συνέχεια στο tab Privacy βρείτε το Screen Recording και εκεί θα πρέπει να επιλέξετε το Chrome και Zoom (αν υπάρχει).

3. Live Conference – Οδηγίες Πρόβας

Πατήστε το κουμπί Live Conference στο μενού της αρχικής σελίδας για να μεταβείτε στο χώρο του συνεδρίου. Μέχρι την έναρξη του συνεδρίου θα είναι διαθέσιμη μια αίθουσα δοκιμών στην οποία μπορείτε να συνδεθείτε για να δοκιμάστε την παρουσίασή σας και να βεβαιωθείτε ότι είστε έτοιμοι.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα είναι διαθέσιμες οι αίθουσες 1 και 2. Θα πρέπει να βρίσκεστε συνδεδεμένος στη σωστή αίθουσα τουλάχιστον δέκα λεπτά πριν την έναρξη της ομιλίας σας.

Επιλογή αίθουσας

4. Test Room

Ενεργοποίηση ήχου

Όταν συνδεθείτε στη δοκιμαστική αίθουσα θα δείτε την παραπάνω εικόνα. Πατήστε το κουμπί Join Audio by Computer για να ενεργοποιήσετε τον ήχο.

Αίτημα πρόσβασης στο μικρόφωνο

Αν ο φυλλομετρητής σας (browser) ζητήσει να επιτρέψετε την πρόσβαση της ιστοσελίδας στο μικρόφωνο, θα πρέπει να το αποδεχθείτε (Allow) για να συνεχίσετε. Αν κατά λάθος πατήσετε Block (μπλοκάρισμα), κάντε ανανέωση (refresh) της σελίδας πατώντας το πλήκτρο F5 και επαναλάβετε τη διαδικασία.

Όταν ενεργοποιηθεί το μικρόφωνο το πρώτο κουμπί μετατρέπεται σε Mute / Unmute. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να κλείσετε προσωρινά το μικρόφωνο αν χρειαστεί. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου μπορείτε να ενεργοποιήσετε το μικρόφωνο μόνο κατά τη διάρκεια της ομιλίας σας.

Από το βελάκι στην πάνω δεξιά γωνία του κουμπιού audio μπορείτε να επιλέξετε άλλη συσκευή ήχου (μικρόφωνο, ακουστικά) αν το επιθυμείτε.

Ενεργοποίηση Video

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας θα σας δοθεί η δυνατότητα να ενεργοποιήσετε το Video για να σας βλέπουν οι συμμετέχοντες. Αυτό γίνεται πατώντας το κουμπί Video (κάτω αριστερά). Αν ο φυλλομετρητής σας (browser) ζητήσει να επιτρέψετε την πρόσβαση στην κάμερα. θα πρέπει να το αποδεχτείτε (Allow). Αν κατά λάθος πατήσετε Block (μπλοκάρισμα), κάντε ανανέωση (refresh) της σελίδας πατώντας το πλήκτρο F5 και επαναλάβετε τη διαδικασία.

Όταν ενεργοποιηθεί η κάμερα το δεύτερο κουμπί μετατρέπεται σε Stop Video. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να κλείσετε προσωρινά την κάμερα αν χρειαστεί. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου μπορείτε να ενεργοποιήσετε την κάμερα μόνο κατά τη διάρκεια της ομιλίας σας.

Από το βελάκι στην πάνω δεξιά γωνία του κουμπιού video μπορείτε να επιλέξετε άλλη συσκευή εικόνας αν το επιθυμείτε.

Participants

Το τρίτο κουμπί (Participants) σας εμφανίζει μια λίστα με όσους βρίσκονται στην αίθουσα. Για να κλείσετε το παράθυρο πατήστε το βελάκι πάνω αριστερά και επιλέξτε Close.

ΜΟΙΡΑΣΜΑ ΕΙΚΟΝΑΣ

Το Share Screen είναι το κουμπί που ουσιαστικά θα ενεργοποιήσει τον διαμοιρασμό της οθόνης σας για να βλέπουν οι συμμετέχοντες την παρουσίαση σας. Όταν το ενεργοποιήσετε θα εμφανιστεί ένα παράθυρο διαλόγου όπου θα πρέπει να επιλέξετε την οθόνη που θα μοιράσετε. Αν έχετε 2 οθόνες θα πρέπει να επιλεχθεί η επιθυμητή από εσάς για την παρουσίαση σας.

Για να επιλέξετε την παρουσίαση σας, πρέπει να έχετε αρχικά ανοιχτή την παρουσίαση και να επιλέξετε το Application Window (ΠΕΡΙΟΧΗ 2). Στην συνέχεια επιλέγετε την παρουσίαση (ΠΕΡΙΟΧΗ 3) και τέλος πατάτε το κουμπί Share (ΠΕΡΙΟΧΗ 4).

Share Screen

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας σας θα χρειαστεί να μοιραστείτε την παρουσίαση που έχετε ετοιμάσει. Αφού ανοίξετε το αρχείο στην αντίστοιχη εφαρμογή (powerpoint, keynote), πατήστε το κουμπί Share Screen και επιλέξτε από τη λίστα το παράθυρο της παρουσίασης.

Η διαδικασία δεν είναι πολύπλοκη αλλά συνιστούμε να κάνετε τουλάχιστον μια δοκιμή πριν το συνέδριο, χρησιμοποιώντας τον δικό σας υπολογιστή, για να είστε βέβαιοι ότι όλα λειτουργούν σωστά. Για οποιοδήποτε πρόβλημα μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους τεχνικούς στο τηλέφωνο 213 040 6399.

SILVER SPONSORS