Δήμος Δ. Μητσικώστας

Δήμος Δ. Μητσικώστας

MD, PhD, FEAN
Νευρολόγος
Αναπληρωτής Καθηγητής Νευρολογίας, Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ

Ο Δ. Μητσικώστας αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και σπούδασε νευρολογία στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο του ΕΚΠΑ. Εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή στο εργαστήριο της Φαρμακολογίας του ΕΚΠΑ και έκανε μετα-διδακτορικές σπουδές στο Harvard Medical School και στο University College London.

Μετά από πολλά έτη στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών, εργάζεται πλέον στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο, υπεύθυνος του τμήματος Επείγουσας και Γενικής Νευρολογίας και του Ειδικού Εξωτερικού Ιατρείου Κεφαλαλγίας, της 1ης Νευρολογικής Κλινικής του ΕΚΠΑ. Διετέλεσε πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Κεφαλαλγίας. Είναι Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Κεφαλαλγίας και Πρόεδρος του Τομέα Κεφαλαλγίας στην Ευρωπαϊκή Ακαδημία Νευρολογίας.

Το επιστημονικό του έργο εστιάζεται στις κεφαλαλγίες-ημικρανία, στην Πολλαπλή Σκλήρυνση και στο φαινόμενο placebo/nocebo. Διδάσκει φοιτητές, ειδικευόμενους στη Νευρολογία, μεταπτυχιακούς φοιτητές και δίνει διαλέξεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό σε αυτούς τους τομείς.