Φώτιος Τζέρμπος

Φώτιος Τζέρμπος

DDS, MD, PhD
Στοματικός και Γναθοπροσωπικός Χειρουργός
Αναπληρωτής Καθηγητής Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής, Οδοντιατρική Σχολή ΕΚΠΑ

Ο Δρ. Φώτης Τζέρμπος είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής στην Οδοντιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ.

Γεννήθηκε στον Πειραιά και είναι απόφοιτος της Οδοντιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ με ειδικότητα Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής από το Πανεπιστήμιο TUFTS Bοστώνης ΗΠΑ (1986-1990). Το 1991 έκανε εξειδίκευση στο Presbyterian Hospital και Eye and Ear του Πανεπιστημίου του Pittsburgh και το 2001 ολοκλήρωσε το διδακτορικό του στην Oδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστήμιου Αθηνών. Το 2004 έγινε Λέκτορας στην Κλινική της Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 2009 έγινε Επίκουρος Καθηγητής και το 2015 Αναπληρωτής Καθηγητής. Είναι τακτικό μέλος αρκετών επιστημονικών εταιρειών, ανάμεσά τους η Ελληνική Εταιρεία Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής και η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία.

Από το 1993 διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στο Πειραιά, με αποκλειστικότητα την Στοματική και Γναθοπροσωπική Χειρουργική. Είναι ειδικός σύμβουλος του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου.

Έχει δημοσιεύσει πολλές επιστημονικές εργασίες σε Ελληνικά και διεθνή έντυπα και έχει συμμετάσχει σε πληθώρα Ελληνικών και διεθνών συνεδρίων, ημερίδων και επιμορφωτικών σεμιναρίων με ομιλίες, συμμετοχές σε στρογγυλά τραπέζια, επιτοίχιες παρουσιάσεις και ελεύθερες ανακοινώσεις.