Λάμπρος Γκουτζάνης

Λάμπρος Γκουτζάνης

DDS, MD, MSc, PhD, PhD
Στοματικός και Γναθοπροσωπικός Χειρουργός
Επίκουρος Καθηγητής Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής, Οδοντιατρική Σχολή ΕΚΠΑ

Ο Λάμπρος Γκουτζάνης αποφοίτησε από την Οδοντιατρική και την Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ και ακολούθως εκπλήρωσε την υπηρεσία υπαίθρου ως Αγροτικός Ιατρός. Έλαβε το Μεταπτυχιακό του Δίπλωμα (MSc) το 1996 από την Οδοντιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ. Τα έτη 1996-1997 εκπαιδεύτηκε ως Ειδικευόμενος Ιατρός στην Γενική Χειρουργική στα Νοσοκομεία “ΜΕΤΑΞΑ” και “ΤΖΑΝΕΙΟ” και στη συνέχεια στην Πανεπιστημιακή Κλινική Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής, στο Νοσοκομείο “Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ”. Έγινε κάτοχος του τίτλου της Ειδικότητας του Στοματικού και Γναθοπροσωπικού Χειρουργού τον Νοέμβριο του 2000.

Το 2006 έλαβε το πρώτο Διδακτορικό του Δίπλωμα (PhD) από την Οδοντιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ. Το 2008 εξελέγη Λέκτορας στην Οδοντιατρική Σχολή και το 2009 τοποθετήθηκε στο Νοσοκομείο “Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ”. Το 2013 έγινε κάτοχος δεύτερου Διδακτορικού Διπλώματος από την Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ.

Το 2013 εργάσθηκε για 6 μήνες στην Maxillofacial Unit of the University Hospital Klinikum rechts der Isar, Munich, Germany, όπου μετεκπαιδεύτηκε στους ελεύθερους κρημνούς και στην Μικροαγγειακή και Επανορθωτική Χειρουργική.

Το 2014 εξελέγη σε θέση Επίκουρου Καθηγητή.

Από τον Νοέμβριο του 2011 έως τον Νοέμβριο του 2014 διετέλεσε μέλος του ΔΣ και Ταμίας της ΕΕΣΓΠΧ, από τον Νοέμβριο του 2014 έως τον Φεβρουάριο 2017 Γενικός Γραμματέας και στην συνέχεια μέχρι τον Νοέμβριο του 2017 Γραμματέας Επαγγελματικών Θεμάτων και Ταμίας για δεύτερη φορά. Από το 2016 είναι εκπρόσωπος της ΕΕΣΓΠΧ στην UEMS OMFS Section and Board.

Είναι μέλος πολλών Ελληνικών και Διεθνών Επιστημονικών Εταιρειών και έχει δημοσιεύσει πάνω από 45 άρθρα. Στα επιστημονικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται η χειρουργική ογκολογία στόματος γνάθων και σιαλογόνων αδένων, τα μοσχεύματα και οι χειρουργικές αναπλαστικές τεχνικές.

Τηλ: 694 5704445
e-mail: [email protected]