Νάντια Θεολόγη-Λυγιδάκη

Νάντια Θεολόγη-Λυγιδάκη

DDS, MScM, MScD, PhD
Στοματικός και Γναθοπροσωπικός Χειρουργός
Επίκουρη Καθηγητήτρια Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής, Οδοντιατρική Σχολή ΕΚΠΑ

Αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή της Αθήνας το 1981. Πραγματοποίησε τριετή μεταπτυχιακή εκπαίδευση στη Γναθοχειρουργική στο Νοσοκομείο J.Radcliffe της Οξφόρδης στην Αγγλία και έλαβε Master από την Ιατρική Σχολή της Οξφόρδης (1985). Με επιπλέον εκπαίδευση στα Νοσοκομεία ‘Τζάνειο’ και ‘Ευαγγελισμός’ απέκτησε την ειδικότητα της Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής στην Ελλάδα, το 1995. Έχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (Master) στην Παθοβιολογία του στόματος (1998) και Διδακτορική Διατριβή από την Οδοντιατρική της Αθήνας το 2004.

Είναι Επίκουρη Καθηγήτρια της Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής, εκλεγμένη στην Οδοντιατρική του Πανεπιστημίου Αθηνών από το 2008. Είναι Υπεύθυνη της Πανεπιστημιακής Κλινικής ΣΓΠΧ στο Νοσοκομείο Παίδων «Π. και Α. Κυριακού» από το 2018, όπου υπήρξε βασικό στέλεχος από το 2000. Από το 1995 διατηρεί και ιδιωτικό ιατρείο με άσκηση αποκλειστικά της ειδικότητας της.

Το Επιστημονικό της έργο περιλαμβάνει 97 δημοσιεύσεις σε Ελληνικά και Διεθνή Επιστημονικά Περιοδικά με περισσότερες από 700 διεθνείς αναφορές. Έχει κάνει μεγάλο αριθμό Εισηγήσεων και ανακοινώσεων σε Ελληνικά και Διεθνή Συνέδρια και διδασκαλία σε μετεκπαιδευτικά Σεμινάρια με θέματα που αφορούν σε Τραυματολογία, Παιδική Στοματική & Γναθοπροσωπική Χειρουργική (σχιστίες, ογκολογία) κ.α.

Στην Εταιρεία Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής συμμετείχε στην διοργάνωση πολλών συνεδρίων της και στο Επιστημονικό Περιοδικό της «Αρχεία Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής», στο οποίο διετέλεσε Διευθύντρια Σύνταξης από το 2012-2016. Επιπλέον είναι διεθνής κριτής στo Journal of Cranio-Maxillo-Facial Surgery, επίσημο όργανο της European Association for Cranio-Maxillo-Facial Surgery.