Σμαράγδα Διαμαντή

Σμαράγδα Διαμαντή

DDS, MSc, PhD
Στοματολόγος
Επίκουρη Καθηγήτρια Στοματολογίας, European University of Cyprus, Medical School

Η Δρ. Σμαράγδα Διαμαντή είναι Επίκουρη Καθηγήτρια Στοματολογίας στην Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, Ταξίαρχος Υγειονομικού της Πολεμικής Αεροπορίας και Διευθύντρια του Στοματολογικού Τμήματος του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας.

Είναι απόφοιτος της Σχολής Αξιωματικών Νοσηλευτικής (RN) και της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (DMD).

Ειδικεύθηκε στην Στοματολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (MSc), όπου ολοκλήρωσε την ειδίκευση της με βαθμό “Άριστα – Summa cum laude”.

Εκπόνησε την ερευνητική της Διδακτορική Διατριβή με θέμα “Μελέτη της Σηματοδοτικής Οδού mTOR στα Κακοήθη Νεοπλάσματα των Σιαλογόνων Αδένων” στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ορκίσθηκε Διδάκτωρ (PhD) με βαθμό “Άριστα – Summa cum laude”.

Έχει εκπαιδευθεί στην Αεροπορική Ιατρική στο U.S. Air Force School of Aerospace Medicine (USAFSAM) -Brooks AF Base -Texas και έχει εξειδικευθεί στην αντιμετώπιση των πομφολυγώδων δερματοβλεννογόνιων νοσημάτων στο Unità Operativa Complessa di Medicina Orale του Πανεπιστημίου Federico II της Νάπολης(Δ/ντης: Prof. Michelle Mignogna).

Είναι Διευθύντρια του Στοματολογικού Τμήματος του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας από το 2007, το μοναδικό Στοματολογικό Τμήμα των Ενόπλων Δυνάμεων το οποίο καλύπτει τις ανάγκες των στελεχών των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων (Στρατός Ξηράς, Πολεμικό Ναυτικό και Πολεμική Αεροπορία), του Πυροσβεστικού Σώματος και της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και των μελών των οικογενειών τους.

Από το 2015 έως το 2019 διετέλεσε Διευθύντρια του Οδοντιατρικού Τομέα του 251 ΓΝΑ, έχοντας τη διοικητική ευθύνη της εύρυθμης λειτουργίας των οκτώ τμημάτων του τομέα, παράλληλα με τα ιατρικά καθήκοντα της.

Το 2019 εξελέγη Επίκουρη Καθηγήτρια Στοματολογίας στο Οδοντιατρικό Τμήμα της Ιατρικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Είναι Τακτικό Μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Παθολογίας Στόματος (ΕΕΠΣ), της Ευρωπαικής Εταιρίας Παθολογίας Στόματος (EAOM) και της Διεθνούς Ακαδημίας Ογκολογίας Στόματος (IAOO).

Ασχολείται επιστημονικά με το πλήρες φάσμα της Στοματικής & Γναθοπροσωπικής Παθολογίας, με καθημερινή άσκηση Νοσοκομειακής Στοματολογίας και δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην στοματολογική αντιμετώπιση του χρονίως πάσχοντα ασθενή λόγω ογκολογικών, αιματολογικών, ενδοκρινολογικών και άλλων συστηματικών νόσων.